17 Şubat 2014 Pazartesi

Başaran Ulusoy: Kurdaki artış yabancı turist akışını yükseltir!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 2014 yılının Türk turizmi için iyi geçmesini beklediklerini belirterek, “Turizmdeki istikrarlı yükseliş bu yıl da sürecek. Türk Lirası’nın yabancı para birimleri karşısında yaşadığı değer kaybının Türkiye’ye özellikle Avrupalı turist akışını olumlu yönde etkileme ihtimali yüksek” dedi. 

Bununla birlikte döviz hareketlerinin olumsuz etkileyebileceği pazarların da mevcut olduğuna dikkati çeken Ulusoy, “Bunların başında Rusya geliyor. Rus Rublesi’nin dolar karşısında yaşadığı düşüş dikkate alındığında 2013 yılında Rus pazarında yakaladığımız yüzde 20’ye yaklaşan yükselişin 2014’te aynı düzeyde sürdürülemeyeceği öngörülebilir” dedi. Ulusoy, Türk Lirası’nın dolar, euro ve sterlin gibi farklı para birimleri karşısında yaşadığı değer kaybı nedeniyle ülkeye gelecek olan yabancı ziyaretçi sayısında ciddi artış öngörüldüğünü vurgulayarak, dövizdeki bu hareketin özellikle Almanya, İngiltere ve Hollanda gibi Türkiye’ye en çok turist gönderen ülkelerden gelen talebi artıracağını söyledi.
 
UCUZ ÜLKE İMAJI YARATILMAMALI
 
Ulusoy, döviz kurundaki değişimin 2014 yılı için turizmcilerin hareket alanını genişletirken, diğer ülkelerle rekabette Türkiye’yi bir adım öne çıkartacağını dile getirerek, uygun fiyatlı tatil sunarken Türkiye’nin “ucuz ülke” imajı yaratmamasına da dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.
 
KURDAKİ ARTIŞ ZİYARETÇİ SAYISINI ARTTIRMAZ
 
TUROB  Başkanı Timur Bayındır da döviz kurlarındaki yükselişin bazı ülkelerden Türkiye’ye gelen ziyaretçiler açısından bir avantaj sağlayacağını belirterek, “Kurdaki artışın otel doluluklarını ve ziyaretçi sayısını artıracağını düşünmüyoruz, sadece dolar ve euro kullanan ülkelerden gelen turistler,  yiyecek-içecek ve alışveriş gibi hizmetlerden daha avantajlı bir şekilde yararlanabilecek” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder