7 Şubat 2014 Cuma

Kadınlar Tatile Daha Fazla Harcıyor!

Yayınlanan araştırmaya göre kadınlar erkeklerden daha uzun süre konaklama ve daha fazla harcama yapıyor. Kadınlar tek başına ortalama 3,8 gece konaklama ve 885 TL harcama yapıyor. Erkekler ise 3,5 gece konaklama ve 630 TL harcama yapıyor.
Bu süre zarfında en fazla kullanılan ödeme yöntemi %96 ile kredi kartı. Kredi kartı ile yapılan ödemelerin %61′inde ise taksit seçeneği tercih edildi. Rezervasyon yaptıranların en çok seçtiği taksit sayısı ise 12.
En çok aile ile tatile çıkılıyor
Gezinomi verileri tatile çıkanların dağılımını ise % 56 ile çocuklu aileler, % 41 ile çiftler ve % 3 ile tek başına tercih edenler olarak ortaya koyuyor.
Konaklama süreleri ortalaması çocuklu ailelerde 4,8 gece; çiftlerde 4,2 gece; tek başına tatil yapanlarda ise 3,6 gece.
Konaklama maliyetleri ortalamaları ise, dört kişilik ailelerde 2.047 TL, çiftlerde 1.378 TL ve tek başına tatile çıkanlarda 802 TL.
Tatile en çok İstanbul gidiyor
En çok tatile giden ilk 3 il, İstanbul, Ankara ve Konya.
En çok tercih edilen ilk 3 tatil yöresi ise Side, Alanya ve Kemer.
Tatil kararını kadınlar veriyor
Gezinomi Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yıldız tatil kararında kadınların baskın olduğunu ve bir anlamda sektörü onların yönlendirdiğini belirtiyor. Tatil sektöründe internetten rezervasyon ise halen küçük bir yüzdelik dilime sahip: “Kurban Bayramı tatilinin yaklaşmasıyla birlikte, Gezinomi olarak elimizdeki son 1 yılın verilerini değerlendirdik ve tatil satın alınırken, hala geleneksel satış kanallarını tercih edildiğini gördük. Acente (% 63) ve call center (% 26) satışları, online (% 11) satışların çok önünde. Fakat bu bize, online pazarın önünün çok açık olduğunu da söylüyor”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder