21 Şubat 2014 Cuma

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Osmaniye'de

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde restorasyonu tamamlanan Ağcabey Camisinin ve AK Parti Seçim Bürosunun açılışını yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde restorasyonu tamamlanan tarihi Ağcabey Cami'nin ve AK Parti seçim bürosunun açılışını yaptı.
Bakan Çelik, Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Tayfur Dündar, Bahçe Kaymakamı Oktay Çağatay, Bahçe Belediye Başkanı Murat Altundiş, Vakıflar Adana Bölge Müdürü Murat Saraçoğlu ve İl Müftüsü Ramazan Çortul ile birlikte ilk olarak restorasyonu tamamlanan tarihi Ağcabey Cami'nin açılış törenine katıldı.
Törende konuşan bakan Çelik, Türkiye'nin 11 yılda önemli mesafe kat ettiğini belirterek, milletin birlik ve beraberlik içinde demokrasiye sahip çıkmasının, ülkenin gelişmesinde en önemli faktör olduğunu söyledi. Çelik, "Osmaniye bizim çok kıymetli ilimiz ve Bahçe'de bizim için çok kıymetli ilçemiz. Burada hükümet olarak ve Bakanlık olarak üzerimize düşen ne varsa yapacağız. En geç 5 gün içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan bir heyet Osmaniye'ye de gelecek ve Bahçe'de incelemeler yapacak. Sayın Osmaniyeliler şunu unutmayalım; bu devlet sizindir. Biz, bakanlar ve milletvekilleri geliyoruz, size yaptığımız hizmetleri anlatıyoruz. Sizin şunu bilmenizi isterim ki; bu hizmetleri yapan biz değiliz. Bu hizmetleri yapan sizsiniz. Siz bu ülkede demokrasiye destek veriyorsunuz. Ekonominin büyümesine destek veriyorsunuz. Bu ülkenin istikrarına destek veriyorsunuz. Şunu herkesin bilmesi gerek; bu ülkenin sahibi sizsiniz. Bu ülkede siyasetçiler, üreticiler patron değil. Bu ülkenin patronu sizsiniz. Bu ülkede ne gerçekleşiyorsa, hepsini siz gerçekleştiriyorsunuz. Siz bunlardan çok daha fazlasını hak ediyorsunuz. Unutmayalım ki birileri iktidara gelene kadar göreve gelene kadar vatandaşın sesine kulak verirdi. İktidara gelince kulaklarını kapatırdı. Artık bu devir kapanmıştır" dedi.
Ülkelerin, siyasi ve manevi olarak iki sınırı bulunduğunu belirten Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti'nin fiziki sınırlarını hepimiz biliyoruz. Manevi sınırlarımız, medeniyet dünyamıza ait sınırlarımız o kadar büyük ki; onun da idrakinde olmalıyız. İşte biz, bu eserleri ihya ettiğimiz gibi dünyanın başka yerlerinde de bunlar bizim milletimizin vatan kıldığının mührüdür. Bu şehitlikler, bu camiler, burasının hangi millete ait olduğunu gösteren ebedi eserlerdir. Bu nedenledir ki; atalarımızın geldiği Orta Asya'daki Bilge Kaan ve Tonyukuk anıtlarından, Bosna-Hersek'teki Mostar Köprüsü'ne kadar, Somali'deki eserlerden Mali'deki, Mezepotamya'daki Osmanlı eserlerine kadar hepsini kendi medeni ve manevi coğrafyamızın sınırları olarak görüyoruz. Bu vesileyle restorasyonu tamamlanan Ağcabey Camisi'nin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Bakan Çelik'in konuşmasının ardından Ağcabey Camisi'nin açılışı dualarla yapıldı. Ardından Çelik ve beraberindekiler camiyi gezerek yetkililerden cami hakkında bilgi aldı.
Cami incelemesinin ardından Atatürk Caddesi üzerinde bulunan AK Parti seçim bürosunun açılışını yapmak üzere yaya olarak ve vatandaşları selamlayarak seçim bürosunun önüne gelen Bakan Çelik, seçim bürosunu da açtı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder